Zo organiseer je een Tex Mex Party!

Heb je altijd al een keer een themafeest willen organiseren? Een Tex Mex party is het ultieme themafeest om mee te beginnen. Je kunt lekker eten voorbereiden met elkaar, een gezellige dansavond houden met tequila en meer! In dit artikel delen we alles wat je moet weten over het organiseren van een Tex Mex party.

Kleine porties

Door kleine porties te serveren kan iedereen makkelijk uit de hand eten en meerdere hapjes proeven om lekker te variëren. Het is ideaal om mensen kennis te laten maken met de Mexicaanse keuken. Denk hierbij aan taco tubs waarin je zelf de taco vulling kunt serveren. Ook kun je tortilla wraps kleiner maken en vooraf vullen met heerlijke ingrediënten.

De basis

Begin de avond met wat basis gerechten. Denk hierbij aan heerlijke nacho’s met salsadip en guacamole. De nacho’s doe je in de oven voor een krokante smaak. Top het af met wat salsa en geraspte kaas en plaats het 10 minuten in de oven. In de tussentijd kun je de guacamole maken. Vergeet bij guacamole niet verse kruiden te gebruiken, zoals peterselie en koriander.

Hoofdgerechten

Naast de kleine hapjes serveer je 1 of 2 hoofdgerechten. Dit ligt aan het aantal personen die langskomen. Je kunt hier kiezen uit hoofdgerechten met vlees, vis of vegetarisch. De basisvullingen zijn vaak gehakt met mais en bonen, gebakken kip met heerlijke kruiden voor in de zachte taco wraps of gekruide tofu of vegetarisch gehakt als alternatief.

Extra’s

Vergeet niet altijd extra ingrediënten op tafel neer te leggen waarmee de gerechten bijgevuld kunnen worden. Denk bij een Tex Mex party bijvoorbeeld aan crème fraiche, stukken sla, schaaltjes met komkommer stukjes en kerstomaatjes, voldoende geraspte kaas en voldoende salsa dips voor iedereen. Met de juiste muziek kun je er een topavond van maken!