Zo geef je het juiste sieraad cadeau

Een cadeautje voor iemand uitzoeken kan soms best lastig zijn, helemaal als het gaat om zoiets persoonlijks als sieraden. Want wat voor een sieraad moet je geven? En wat voor een sieraad zou de ontvanger mooi vinden? Het zou immers zonde zijn als de ander het straks niet mooi vindt en dat je het moet terugbrengen. Om deze teleurstelling te voorkomen, geven wij je graag een aantal tips waarmee je het juiste sieraad kunt vinden.

Het soort sieraad

De eerste logische stap is natuurlijk het bepalen van het soort sieraad dat je cadeau wilt geven. Draagt de persoon voor wie het is bijvoorbeeld veel armbanden en ringen? Of wil je juist daarom iets anders geven, zoals een ketting? Een relatief risico vrij cadeau zijn oorbellen. Dit is meestal een subtiel sieraad wat niet te veel opvalt. Check van te voren natuurlijk wel eventjes of de persoon aan wie je het geeft ook daadwerkelijk oorbellen heeft laten schieten.

Kleur sieraad

Nadat je hebt bepaald wat voor een sieraad je cadeau gaat doen, is het tijd om de kleur te bepalen. De meeste mensen dragen goud of zilver. Let daarom ook op wat voor kleur de ontvanger vaak draagt. Als je dit niet kunt achterhalen is er een handig trucje, waarmee je kunt zien of goud of zilver mooier bij iemand zal staan. Kijk daarom naar de tint van de huid en de haarkleur. Als iemand veel koele ondertonen heeft, zal zilver mooier staan. Heeft iemand voornamelijk warme tinten? Dan past goud beter.

Welke maat

Dit is de meest moeilijke stap in het uitzoeken van een sieraad, het vinden van de juiste maat. Dit gaat vooral om het uitzoeken van ringen en kettinkjes. Tegenwoordig kunnen horloges en armbanden makkelijk versteld worden. Als je hier niet uitkomt kun je ook naar een juwelier gaan voor advies, zoals Brunott juwelier. Aan de hand van jouw wensen kunnen zij je heel makkelijk advies geven.