Zo blijft je dak in optimale staat!

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar het is heel belangrijk om je dak in optimale staat te behouden. Dit voorkomt dat de dakbedekking kapot gaat of kan beschadigen, waardoor je last krijgt van vervelende gevolgen zoals lekkage. Maar hoe behoud je het dak nu eigenlijk in optimale staat? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

Laat je dak inspecteren

Het is heel belangrijk dat je één keer per jaar een dakinspectie laat uitvoeren. Dit kun je doen door een dakdekker bij jou in de buurt, zoals dakdekker Rotterdam. Zij hebben verstand van dakbedekking en de meest voorkomende beschadigingen en weten dus precies waar ze naar moeten kijken. Tijdens deze inspectie wordt er gekeken naar het dak, of er beschadigingen zijn en of de dakpannen of andere bedekking er nog goed op ligt. Mocht blijken dat er toch nog beschadigingen zijn, dan kan de dakdekker dit ook gelijk repareren en vervangen. Op deze manier blijft je dak in perfecte staat en hoef je niet zelf het dak op om te kijken waar beschadigingen zitten als het al te laat is.

Maak de dakgoten schoon

Verder is het ook belangrijk om je dakgoten schoon te houden. Het gebeurt namelijk best vaak dat vogeltjes een nestje maken in de dakgoot met takjes en blaadjes. Het gevolg hiervan is dat het water niet goed meer kan doorstromen en het via het dak dus je huis binnen kan dringen. Dan krijg je lekkage en dit wil je het liefst voorkomen. Controleer daarom vooral in de herfst de dakgoten en maak deze schoon. Naast vogelnestjes kunnen ook blaadjes verstopt raken of kan het vuil er voor zorgen dat het water niet goed meer door kan lopen. Dit is natuurlijk zonde en bovendien makkelijk om te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *