Wil jij graag een smart home creëren? Zo doe je dat

Een smart home betekent één en al gemak. In een smart home kan je verschillende soorten apparatuur met elkaar koppelen en erg makkelijk bedienen én dat wel vanaf je eigen smartphone. Dit kan zowel door te praten tegen een geavanceerde assistent als door een app op je smartphone. Je kan bijvoorbeeld instellen dat wanneer jij het huis binnenkomt, zowel het licht als de thermostaat aangaat. Hierdoor ben je letterlijk altijd verbonden met je huis. In dit artikel worden de basale stappen besproken voor het creëren van een smart home. Dit artikel kan samen met Somfy ervoor zorgen dat jij je meer verbonden voelt met je eigen huis.

De juiste apparatuur

Om een smart home te creëren is het allereerst van belang om de juiste apparatuur in huis te hebben. Een smart home creëren is niet heel eenvoudig, maar de juiste apparatuur kan de weg hiernaar vergemakkelijken. De eerste stap is het uitkiezen van het voor jou meest geschikte smart home ecosysteem. Dan heb je namelijk de basis gelegd voor het creëren van jouw smart home. Daarna kun je eigenlijk meteen beginnen met het uitzoeken van de diverse apparatuur voor in jouw smart home. Denk hierbij bijvoorbeeld aan smart lampen die automatisch aangaan wanneer jij je huis binnentreedt of aan elektrische zonwering.

Wi-Fi is niet te missen

Gezien het feit dat alles in een smart home met elkaar verbonden is en digitaal wordt bestuurd, is Wi-Fi iets wat niet kan ontbreken. Voor bijna elke smart home apparatuur heb je een betrouwbare Wi-Fi verbinding nodig. Je Wi-Fi in huis mag dus niet overbelast raken doordat er bijvoorbeeld te veel mensen aan verbonden zijn. Een oplossing kan misschien zijn dat je 2 netwerken gebruikt. Op het ene netwerk kan iedereen verbinden die gebruik wil maken van het internet en op het andere netwerk kunnen alleen de smart home apparaten zich verbinden. Hierdoor kan je wellicht voorkomen dat de Wi-Fi in je huis door te veel mensen wordt gebruikt en dat je smart home apparaten daardoor niet meer goed functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *