Waar je op moet letten als je een nieuw huis koopt

Een nieuw huis kopen is heel spannend. Heeft het huis wel jouw droombadkamer met de beton cire badkamer vloer? Of je droomkeuken. Kun je jezelf hier zien leven, een gezin opbouwen,, of oud worden? Het is belangrijk dat je op een goede locatie zit, dat de muren goed zijn en dat je een goede prijs krijgt. We geven je hier meer tips.

Jouw dromen moeten waar komen

Zorg als eerste dat het aan je basis eisen voldoet. Als jij die beton cire badkamer vloer dan moet je hem ook hebben. Een huis kopen is een heel groot ding en je moet het niet gehaast doen. Zorg dus dat al je wensen er zijn. Denk hierbij aan de grootte van het huis maar ook of er bijvoorbeeld een tuin is of een dakterras. Misschien wou je altijd al een uitkijk op water. Zorg dat je alles hebt wat je wilt! Maar wees ook weer niet te streng, als je een te lange lijst hebt die onrealistisch is dan ga je dat huis waarschijnlijk nooit vinden. Je wilt dan niet een hele goede andere optie afzeggen.

De essentiele punten

De locatie is ook heel belangrijk. Ben jij meer een stadsmens of iemand die geniet van een leven in een klein dorp of op het platteland. Kijk goed hoe bereikbaar je nieuwe huis is. Want je wilt wel bezoek kunnen ontvangen, en als je een keer niet met de auto kan wil je ook wel makkelijk thuis kunnen komen. Over auto’s gesproken is het ook goed om te kijken naar de parkeer situaties. Ook is het belangrijkste wat je kan doen, de muren controleren. Zijn ze stevig maar ook geluidsdicht? Je wilt niet net verhuisd zijn om dan ineens te beseffen dat je altijd overlast hebt van de buren! Als laatste moet je goed prijzen vergelijken en onthoud dat de huizenmarkt constant veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *