Verzeker je toekomst met een Opleiding PDB

A bearded man with a business suit is working in a bright office. photo with depth of field.

Met de Opleiding PDB op MBO niveau ben je verzekerd van een goede toekomst in het bedrijfsleven. Met deze opleiding haal je het Praktijkdiploma Boekhouden, kortweg PDB. Dat is een landelijk erkende opleiding voor mensen die willen werken in de bedrijfseconomische en financieel administratieve afdeling van een organisatie. De Opleiding PDB is daar een uitstekend startpunt voor, want als je het diploma op zak hebt, ben je in staat om bij de financiële afdeling van grote bedrijven te werken. Als je liever bij een middelgroot of klein bedrijf wilt werken, kun je zelfstandig de boekhouding van zo’n organisatie runnen.

Details van de Opleiding PDB

De Opleiding PDB wordt onder anderen gegeven door Fabius Opleidingen. Dat bedrijf is al 35 jaar bezig met het geven van MBO opleidingen in Nederland en marktleider. Voor het volgen van deze opleiding is geen vooropleiding nodig. Voor de lessen kun je kiezen uit meer dan 50 leslocaties. Dat is prettig, want dan hoef je nooit ver te reizen. Doordat de lessen zowel in de ochtend als de avond worden gegeven kun je deze opleiding volgen naast een baan. In totaal duurt de Opleiding PDB 28 weken. Elke week heb je een dagdeel les en moet je rekenen op een dagdeel huiswerk.

Externe examens

Tijdens de Opleiding PDB worden in grote lijnen drie onderwerpen behandeld: financiering, kostencalculatie en bedrijfsadministratie. Na afloop van de opleiding zou je ervoor kunnen kiezen om je in één van deze onderwerpen te specialiseren. In de laatste weken van de opleiding krijg je van de trainers een intensieve begeleiding voor de examens. Die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het diploma PDB wordt door werkgevers hoog aangeschreven. Fabius Opleidingen is trots op het hoge slagingspercentage van bijna 75 procent bij de Opleiding PDB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *