Verschillende soorten sanitaire voorzieningen

Host je een groot evenement in de vorm van een klein feest of  juist een heel groot festival? Dan is het van belang dat je hiervoor sanitaire voorzieningen aanschaft of huurt. Je kunt natuurlijk niet zonder want je wilt niet dat de bezoekers van jouw evenement met z’n alle in de bosjes hun behoefte gaan doen. Voor het huren van een sanitaire voorziening heb je de keuze uit verschillende soorten. Welke je precies als keuze hebt gaan we in dit artikel voor je behandelen. Zo weet je zeker dat jij straks de juiste keuze maakt voor het evenement dat je organiseert.

Een toiletwagen


Een toiletwagen is eigenlijk meteen de duurste en grootste soort van sanitaire voorzieningen. Het is meestal een soort klein huisje waar zowel mannen als vrouwen terecht kunnen voor hun behoeftes. Het staat op een wagen waardoor je deze makkelijker vast kunt maken aan een trekker en zo op die manier makkelijk te vervoeren is. Deze wordt niet alleen ingezet op festivals maar ook gewoon particulier als je bijvoorbeeld je huis aan het verbouwen bent en op die manier niet iedere keer bij de buren moet aanbellen om even naar het toilet te mogen.

Dixi toilet


De bekendste van alle soorten is toch wel een dixi toilet. Deze is een stuk kleiner dat een toiletwagen en dus ook gemakkelijker te vervoeren en daarnaast ook veel makkelijker om schoon te maken. Je bent veel minder tijd kwijt aan het schoonmaken van een dixi dan aan een toiletwagen. Dat is voor de schoonmaaksters die je inhuurt dus ook wat makkelijker om bij te houden. De dixi is ook meteen de soort sanitaire voorziening die het meest gehuurd wordt. Puur omdat die dus zo makkelijk in gebruik te nemen is.