Veel technisch inzicht en interesse in auto’s? Word dan automonteur

Vacature monteur Maastricht

In Nederland lijkt het erop alsof er een tekort aan het ontstaan is aan geschikte, gekwalificeerde en betrouwbare automonteurs. Dat is toch eigenlijk wel verrassend te noemen, want het aantal mensen dat interesse heeft in auto’s is al jaren onverminderd hoog. Bovendien biedt het beroep van automonteur grote voordelen. Denk hierbij aan de afwisseling in het werk, de voldoening die je uit het werk kunt halen, de doorgroeimogelijkheden en de goede salarissen die je bij dit beroep kunt verdienen. Mocht je over de juiste kwalificaties beschikken en solliciteren naar een vacature monteur Maastricht (of om precies te zijn: een vacature voor een automonteur), dan heb je mede door de bestaande tekorten hoe dan ook een goede kans om aangenomen te worden.

Vacature monteur Maastricht

Welke niveaus en doorgroeimogelijkheden zijn er voor automonteurs?

Als je een carrière ambieert als automonteur, dan is het goed om te weten dat er vooral op MBO-niveau opleidingen hiervoor bestaan. De volgende opleidingen (en daaraan gekoppelde resultaten) zijn het bekendst:

  • Opleiding tot assistent automonteur. In deze hoedanigheid biedt je hulp bij het uitvoeren van bescheiden reparaties. Je maakt bovendien verkochte auto’s klaar voor gebruik en je bereidt onderhoudsbeurten voor.
  • Opleiding tot tweede automonteur: als tweede automonteur voer je zelf kleine reparaties uit, verwissel je wielen en neem je onderhoudsbeurten voor je rekening.
  • Opleiding tot eerste automonteur: een eerste automonteur doet al het bovenstaande, aangevuld met wat meer ingewikkelde reparaties. 
  • Opleiding tot technisch specialist: een technisch specialist neemt lastige reparaties voor zijn of haar rekening. Deze mensen zijn vaak gespecialiseerd in specifieke onderdelen van auto’s.
  • Opleiding tot diagnose specialist: na het voltooien van deze opleiding kun je ingewikkelde diagnoses stellen, ook bij elektrische auto’s.
  • Naast het volgen van opleidingen kun je ook door actief en leergierig te zijn op de werkplek meer verantwoordelijkheid krijgen en moeilijker werk opeisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *