Tips voor een sfeervolle eetkamer

De eetkamer is een plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. We ontvangen hier gasten en dineren heerlijk uitgebreid aan tafel. Maar hebben soms de eettafel ook nodig om aan te werken of waar de kinderen aan kunnen spelen. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte gezellig en huiselijk is. Wil je weten hoe? Wij geven je graag stylingtips voor een sfeervolle eetkamer!

Verlichting

Bij het creëren van sfeer mag verlichting niet ontbreken. Zeker in de eetkamer heb je goede verlichting nodig. Toch wil je op sommige momenten het licht iets minder fel hebben, zoals tijdens het natafelen. Daarom raden wij je aan om een dimmer te installeren voor het licht in de eetkamer. Zo kun je het licht indien gewenst dimmen óf juist op de volle lichtintensiteit laten staan. Hiernaast dient verlichting ook als een echte eye catcher in de eetkamer. Denk bijvoorbeeld aan moderne hanglampen van de lampjesfabriek.nl boven tafel of klassieke kroonluchters. Het is onderdeel geworden van het interieur!

Inrichting

Er zijn veel interieurstijlen die het goed doen in de eetkamer. Zo is de industriële en stoere inrichting weer helemaal hip, maar kun je ook kiezen voor een moderne of klassieke inrichting. Dit hangt natuurlijk ook af van de rest van het huis. Kies voor de eetkamer voor zoveel mogelijk warme kleuren en materialen, zodat er al snel een gezellige sfeer hangt. Verder kun je de kamer leuk inrichten met accessoires, zoals schalen en vazen op tafel met mooie bloemen, maar ook spiegels, vloerkleden en kamerplanten. Zorg ervoor dat er wel een samenhangend geheel is wat betreft kleuren en materialen. Ook moet een eetkamer niet té druk worden qua inrichting. Beperk het interieur daarom tot maximaal drie kleuren en zorg ervoor dat de materialen die je inzet ook goed passen bij de kleuren.