Steppen is ook voor de allerjongsten

Steppen is een ideale manier voor kinderen om spelenderwijs het evenwicht en zelfvertrouwen te trainen. Daarom kun je er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Wist je dat er ook steps zijn voor de allerkleinsten? In dit artikel vertellen we er alles over.

Vanaf wanneer kan een kind steppen?

Misschien vraag je je af of een step voor een kind van 3 jaar al geschikt is, of dat dit kinder nog wat te jong voor is. Het korte antwoord is dat steppen eigenlijk vaak al sneller kan dan je zou denken.

Een kind kan eigenlijk al beginnen met steppen vanaf het moment dat het met stabiliteit en vertrouwen rechtop kan blijven staan. Daarna is het de perfecte manier om dat vertrouwen verder uit te bouwen. Met 3 jaar kunnen de meeste kinderen dus wel aan het steppen. Vaak is het dan wel een goed idee om te beginnen met een step met drie wielen. In tegenstelling tot de driewieler fiets, heeft zo’n step juist een extra wiel aan de voorkant.

Een step is immers een stuk lager boven de grond dan een fiets. Daardoor is het niet alleen minder erg als het kind een keer valt, maar is ook het evenwichtspunt gemakkelijker te bewaren. Bovendien heeft het kind altijd een voet aan de grond, wat zorgt voor extra vertrouwen. De step is daarmee de perfecte opstap om later te leren fietsen.

Waar steppen nog meer goed voor is

Maar steppen is voor nog meer zaken aan te raden om te motiveren bij jonge kinderen. Zo is het een ideale manier om de wereld te ontdekken en te wennen aan sneller bewegen dan alleen lopen. Bovendien is het een erg goede manier om te werken aan de oog- handcoördinatie, omdat er gelijktijdig met de voeten en de handen moet worden gewerkt.

En last but not least: het is natuurlijk een erg goede manier om je kind in beweging te houden. Want laten we wel wezen: buiten flink steppen met vriendjes is toch een veel betere tijdsbesteding dan op de bank met de tablet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *