Online marketing tijdens COVID-19

Het is met alle Corona maatregelen bijna niet voor te stellen hoe goed de Nederlandse economie de afgelopen jaren heeft gedraaid. Veel ondernemers hebben gebruik gemaakt van de opkomst van internet en digitalisering en zijn een (online) bedrijfje gestart. Met de opkomst van het internet en deze bedrijfjes is er een nieuwe industrie ontstaan met online marketing bureaus. Online marketing bureaus zorgen er voor dat bedrijven beter zichtbaar zijn op het internet. Dit kunnen zij doen door middel van betaling (SEA) of organisch (SEO). Benieuwd of online marketing iets is voor jou? Lees dan snel deze blog en leer alles over de basis principes van online marketing.

Een veel voorkomend beroep

Internet marketeer rotterdam is een vacature die je veel voor bij ziet komen. Elke net afgestuurde marketeer lijkt het leuk om in een jong en dynamisch online marketing team te mogen werken. Ben je gespecialiseerd in SEA of SEO dan ben je op dit moment gegarandeerd van een leuke baan! Sea is het betaalde gedeelte van online marketing. Door een bedrag per klik te betalen zorgt de google advertising specialist dat een website met bepaalde zoekwoorden snel bovenaan de zoekresultaten binnen Google en Bing zichtbaar is. Het optimaliseren van de zogenaamde campagnes is waar de specialist zich dag in dag uit mee bezig houdt.

Zoekmachine optimalisatie

Search engine optimization of te wel SEO is het organische gedeelte binnen Google. Door het optimaliseren van een website op de ruim 500 factoren van het Google algoritme zorgt de seo-specialist dat een website zo hoog mogelijk in de gratis resultaten van Google terecht komt. De website moet technisch goed in elkaar steken waarbij er bijvoorbeeld wordt gekeken of de website snel genoeg is. Daarnaast zorgt de marketeer dat de juiste woorden op de juiste plekken op de website terug komen.