Manieren om je tuin te omheinen

Er zijn verschillende redenen waarom je je tuin, of een gedeelte daarvan, zou willen omheinen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je op een groot landgoed woont en bepaalde afzettingen wilt creëren voor moestuintjes of een omheining waar dieren in kunnen lopen. Of je wilt slechts bepaalde gedeeltes van je tuin van elkaar afscheiden. Maar hoe maak je nu een goede omheining in je tuin? Je leest het hier.

Afrasteringspalen

Met afrasteringspalen kun je uiteenlopende terreinen afbakenen. Ze zijn geschikt voor elk soort omheining en komen dan ook in verschillende soorten en maten. Meestal zijn ze gemaakt van hout en komen in zowel een ronde palen als halfronde palen. Dit is perfect voor het maken van een hekwerk tussen borders of gras en het terras. Maar ook als omheining voor een kippenren of als afscheiding van de veranda en de tuin. Kortom: genoeg opties! Dit is maar net afhankelijk van waarvoor je de omheining gaat gebruiken.

Natuurlijke uitstraling

Een voordeel van houten palen als afrastering, is dat het heel natuurlijk oogt en dus niet al te veel zal opvallen in de tuin. De afrasteringspalen worden als het ware één met de omgeving. Er zijn verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen dat het beste past bij jouw tuin. Weet je niet goed wat voor palen je nodig hebt? Op internet zijn er veel websites waar je verschillende soorten palen kunt vinden én tegelijkertijd kunt bestellen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar een bouw/tuinmarkt te gaan, waar ze je kunnen voorzien van advies.

Schutting

Naast afrasteringspalen als omheining kun je natuurlijk ook er voor kiezen om een schutting te plaatsen. Dit is vooral handig als je om de hele tuin een omheining wilt zonder al te veel inkijk. De échte klusser kan zelf een schutting maken. Maar deze kun je natuurlijk ook gewoon kant en klaar bestellen en dat het voor je wordt geplaatst.