Lichtkoepels in je huis of op je kantoor voor meer productiviteit

Lichtkoepels.info

Wil jij een lichtkoepel aanbrengen in je kantoorpand? Dat is een goed idee. Lichtkoepels hebben vele voordelen. Er zijn echter ook heel veel soorten van. Welke soort je moet hebben is lastig uit te zoeken. Bekijk daarom eens het aanbod op Lichtkoepels.info want daar vind je alle soorten en maten inclusief details en uitleg.

Lichtkoepels.info

Drie soorten lichtkoepels

Er zijn drie verschillende soorten lichtkoepels:

  • enkelwandige lichtkoepels
  • dubbelwandige lichtkoepels
  • driewandige lichtkoepels

Het is belangrijk om hier eerst een keuze uit te maken. Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in ruimtes die slecht tot niet geïsoleerd zijn. Hier is het niet erg als er kou of tocht naar binnen komt. Deze koepels worden vaak gebruikt in tuinhuisjes. Een dubbelwandige lichtkoepel komt het vaakst voor. Voornamelijk in bedrijfspanden en huizen. De isolatie van een dubbelwandige koepel is een stuk beter dan bij een enkelwandige koepel. Alleen de driewandige koepel isoleert nog beter. Het verschil tussen deze koepels is vooral de prijs.

Lichtkoepels.info

Meerdere functies

De voornaamste functie van elke lichtkoepel is dat deze licht doorlaat in de ruimte. Daarnaast kunnen lichtkoepels ook andere doelen dienen. Soms wordt een lichtkoepel bijvoorbeeld ook gebruikt ter brandveiligheid dus als extra brand route. Via de koepel heb je een extra manier om de woning te verlaten indien dat nodig is. Ook zijn er lichtkoepels met speciale filters die de lucht van buiten filteren of helpen insecten buiten te houden.