Het gebruik van palmbomen door de mens.

Er bestaan veel verschillende soort palmbomen, en dus ook veel verschillende producten van de palm. Denk aan eetbare vruchten als kokosnoten, dadels en palmperzik. Palmolie wordt gebruikt voor de bereiding van voedsel, maar ook als brandstof of zeep. Daarnaast worden huishoudelijke artikelen gemaakt van materialen van de palm. Denk aan het welbekende rotan. 

Dit zijn allemaal onderdelen of producten van de palmboom. De palm in zijn geheel als plant wordt natuurlijk ook veel gebruikt door de mens. Gewoon als decoratie, voor de gezelligheid, in de tuin, in de kamer etc. Een palmboom brengt meteen een tropische sfeer in huis.

Maar hoe zorgt u nu het beste voor uw palm?

Voldoende licht is belangrijk. Staat hij buiten? zorg ervoor dat uw palm goed in de ruimte staat. Staat uw palm binnen? Geef hem dan een plekje bij het raam.

Ook de temperatuur heeft grote invloed op uw palmboom. Zakt de temperatuur onder de -15 graden? Dan moet u voorkomen dat de wortels nat worden. Dit kan met behulp van een vorstbeschermingshoes. De kluit in bubbeltjes plastic wikkelen kan ook helpen.

Te harde wind kan de palm ook erg beschadigen. Denk hieraan bij het plaatsen van u palm.

De voedingsbodem van de palm is om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste hebben de wortels een goede bodemstructuur nodig. Hier moeten ze zich in kunnen wortelen en water kunnen opnemen en vasthouden.

Ten tweede is het belangrijk dat de bodem de juiste voedingsstoffen bevat. voor zowel de wortelgroei als de eerste groei van de plant is dit van groot belang. Een palmboom groeit optimaal in een mediterrane voedingsgrond van Florentus.

Vochtige bomen

Hydratatie van de palm is van groot belang. Als de palm niet genoeg water krijgt sterven de bladeren af. Deze worden geel en dor en verliezen hun functie.

Zomers is het het beste om de palm elke dag water te geven. In de lente/ herfst hoeft de palmboom als het regent geen extra water. Is het lange tijd droog, dan kunt u de plant een keer in twee/ drie dagen water geven In de winter hoeft de palm ook bijna geen extra water. Als u de kluit te nat maakt kan dit leiden tot bevriezen en dus afsterven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *