Goed voorbereid op skivakantie

Hoewel het wintersportseizoen nog ver in het verschiet ligt, beginnen veel mensen in de zomer al met het boeken en voorbereiden van hun wintersportvakantie. Hiernaast zul je minder stress ervaren als je vroegtijdig je vakantie organiseert én zullen de meeste verblijfsaccommodaties nog beschikbaar zijn in de periode wanneer jij wil gaan. Maar wat moet je nu allemaal regelen en hoe ga je goed voorbereid op skivakantie? Wij vertellen het je graag.

Boek op tijd

Om er zeker van te zijn dat je op een goede plek terecht komt én niet de hoofdprijs betaalt, is het verstandig om zo vroeg mogelijk te vakantie te boeken. Bekende skigebieden zitten meestal namelijk al vrij vroeg volgeboekt. Bij sommige organisaties krijg je zelfs nog vroeg boek korting. Check bij het boeken altijd even of het eventuele vervoer en ook de skipassen zijn inbegrepen. Zo niet, dan kun je dit er los nog bij boeken.

Helm op

Gelukkig komt het niet vaak voor dat mensen hoofdletsel oplopen tijdens de wintersportvakantie, maar je wilt ook zeker niet een van die pechvogels zijn. Draag daarom altijd een helm! In de meeste skigebieden is het dragen van helmen inmiddels ook verplicht geworden, niet alleen voor kinderen maar óók voor volwassenen. Hiermee wordt de kans op schade op hoofdletsel aanzienlijk verkleind.

Conditie opbouwen

Aangezien je op wintersport nogal intensief bezig bent, is het raadzaam om voordat je gaat je conditie wat meer op te bouwen. Dit kun je al maanden tot weken van te voren doen. Zo voorkom je dat je na de eerste dag van je vakantie al rustiger aan moet doen omdat je veel spierpijn hebt, óf dat je na een paar uurtjes skiën al moe bent en moet stoppen. Het doen van ski-oefeningen verkleinen de kans op blessures en geven je meer zekerheid op de piste. Train daarom voordat je gaat je benen, billen en armen.