De voordelen van Raspberry PI:

Een Raspberry PI, je hebt er misschien wel eens van gehoord maar je vraagt je misschien af wat nou precies de voordelen zijn van zo een ‘apparaat’. Een raspberry pi is een soort minicomputer en heeft veel voordelen. De raspberry pi is ontzettend populair tegenwoordig en je ziet ze steeds vaker online verschijnen. Bij sites als SOS Solutions of andere sites, maar je ziet ze ook steeds vaker gebruikt worden op tv of mensen om je heen. Vaak zelfs door mensen die niet eens super veel verstand hebben van ict, computer en techniek. Dit komt voornamelijk omdat de raspberry pi dus veel verschillende voordelen heeft, hieronder zullen we er een aantal opsommen. 

Prijs van een Raspberry PI

De meest voor de hand liggende voordelen van raspberry pi’s zijn dat ze relatief goedkoop zijn, tuurlijk moet je wanneer je een Raspberry PI kopen gaat alsnog goed kijken dat je er niet teveel voor betaalt. Maar over het algemeen zijn raspberry pi’s veel goedkoper dan andere alternatieven. Je hebt voor dat geld natuurlijk geen geheel werkende spelcomputer bijvoorbeeld, maar je hebt wel een soort mini computer die je geheel zelf kunt programmeren naar al jouw wensen. Meestal ligt de prijs van een raspberry pi dus veel lager dan bijvoorbeeld een compleet nieuwe spelcomputer. Hoeveel moet zo een raspberry pi dan over het algemeen kosten? Over het algemeen heb je al voor 60 euro een startmodel met de basics waar je al een hele hoop mee kunt. 

Veelzijdigheid van de Raspberry PI

Een ander groot voordeel van de raspberry pi is zijn veelzijdigheid, je kunt met een raspberry pi alle kanten op, en hem dus precies zo programmeren zoals jij wilt. Hierbij ben je niet gebonden aan een programmeertaal, maar kun je bijna elke programmeertaal gebruiken die jij maar wilt. Dit zorgt er dus voor dat je met de programmeertaal aan de slag kunt die jij het fijnst vindt of het beste beheert. Verder kun je door de verschillende programmeertalen dus ook heel veel kanten op, op het programmeer gebied. Je kunt een raspberry pi voor gigantisch veel uiteenlopende projecten gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *