De leukste landen om naar toe te rijden

Ben je toe aan een weekendje weg? Of simpelweg een leuke vakantie? Vanuit Nederland zijn er ontzettend veel landen aan te rijden met de auto. Hierdoor is het ook net wat leuker om je rijbewijs te halen omdat je niet binnen onze eigen landgrenzen hoeft te blijven. Maar welke landen zijn nu leuk om naar toe te rijden als je eens lekker weg wilt? Ik ga ze allemaal met je doornemen en hopelijk weet jij hierdoor wat er mogelijk is voor jou!

België

Wil je op een redelijk korte afstand – en dus ook een redelijk kort tijdsbestek – eventjes lekker weg? Dan is Belgie absoluut een aanraden. Je kan namelijk toffe steden als Antwerpen en Brugge bezoeken om daar een lekker weekendje te shoppen of te bezichtigen. Wil je liever naar een warmer klimaat? Dan zou ik België niet aanraden.

Duitsland

Ben je enorme fan van wandelen in de natuur? Duitsland is de place to be! Duitsland is een stuk groter dan ons eigen kikkerlandje. Dat zorgt er wel voor dat je optimaal kan genieten van ons buurland. Naast de mooie natuur kan je er ook voor kiezen om de grotere steden te bezoeken. Als je meerdere steden wilt bezoeken ben je wel wat langer onderweg dan je gewend bent in Nederland. Je moet toch al gauw een uur of 3 a 4 rijden om van de ene grote stad naar te ander te komen.

Frankrijk

Wil je een goede zomervakantie hebben met bijna zongarantie? Kies dan voor Zuid-Frankrijk. Je bent wel even zoet qua reistijd maar het is wel ontzettend gaaf als je nog niet zo lang je rijbewijs hebt. Je leert direct jouw vaardigheden op de weg verbeteren. Kies voor prachtige stranden of de bossen.

Spanje

We gaan steeds wat verder weg en we strijken nu neer in Spanje. Ik zou aanraden het bij Noord-Spanje te houden omdat je anders wel erg lang op en neer aan het reizen bent. Spanje is toch wel een grensgeval waarbij je kan kiezen voor de auto of het vliegtuig. Ben je niet vies van een stukkie rijden en vind je het fijn je eigen auto mee te nemen? Dan is de reis volgen met de auto ideaal voor jou.

Rijbewijs nodig?

Heb je nog een rijbewijs B nodig? Dan kan ik je aanraden om op de Nationale rijschool naar een geschikte rijschool te zoeken. Zoek je een rijschool in Zoetermeer, Den Haag, Amsterdam, Leiden of Dordrecht? Dan kan je hier terecht. Ze bieden rijlessen aan in heel Nederland. Ideaal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *