Bijverdienen als babysitter? Zo doe je dat!

Babysitten is een ideale manier om wat geld bij te verdienen. Veel studenten doen het tijdens de opleiding, zodat zij in hun vrije uurtjes kunnen oppassen én tegelijkertijd huiswerk kunnen maken. Hiernaast zijn er natuurlijk ook professionele oppassers die dit als vast werk hebben. Maar hoe word je een oppasser en waar moet je rekening mee houden? Wij vertellen het je graag!

Zoeken naar een oppaskind

Het begint natuurlijk allemaal bij het vinden van een oppaskind. Om snel aan een oppaskind te komen kun je eerst rondvragen binnen je eigen netwerk. Vaak weten bekenden nog wel een gezin dat een oppas nodig heeft of wellicht woont er bij jou in de straat wel een gezin dat jouw hulp kan gebruiken. Hiernaast kun je advertenties plaatsen op internet, zoals oppasland.nl . Veel gezinnen gaan online op zoek naar een oppas. Als jij dus ingeschreven staat op een oppassite, wordt je veel sneller gevonden door ouders.

Voorbereiding

Als je gaat oppassen is het goed om de dag goed voor te bereiden. Je wilt natuurlijk de leukste oppas ooit worden. Bereid daarom een paar simpele dingen alvast voor, dit zal niet veel tijd in beslag nemen. Zo kun je knutselspulletjes kopen, waarmee je tijdens het oppassen het kindje bezig kunt houden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan vlaggetjes die je in het eten kunt prikken of dingen van favoriete cartoons van de kinderen, zoals kleurplaten. Zo heb je een paar activiteiten achter de hand voor tijdens het oppassen.

Huisregels

Een goede oppas is op de hoogte van de huisregels en weet wat een kind wel of niet mag. Het kind zal waarschijnlijk je grenzen gaan opzoeken, dus dan is het belangrijk als je weet tot hoever hij of zij kan gaan. Vraag daarom vooraf altijd aan de ouders waar je je aan moet houden. Hoelaat moet het kind naar bed? Mag hij of zij wel of geen snoep? Mag de tv aan? Dit zijn allemaal zaken die in elk huishouden weer anders zijn.