Beter omgaan met de planeet met deze eenvoudige tips

We kunnen er niet meer omheen draaien. De planeet heeft onze hulp nodig. We ervaren zelf steeds meer wat de nadelen zijn van klimaatverandering en dat we langzaamaan terug moeten gaan naar een aantal ouderwetse manieren van leven. En dit op een hele eenvoudige manier die niet te veel als een verandering voelt! Allereerst is het goed je in te lezen wat er precies aan de hand is en waar we als mensen een eigen bijdrage in kunnen leveren. Soms voelt het alsof je in je eentje weinig voor de planeet kunt betekenen, maar wanneer je je hierin gaat verdiepen zul je merken dat je met verschillende mensen over de wereld met kleine stappen heel ver komt.

Begin thuis

De eenvoudigste manier is om thuis eens te kijken waar je gebruik van maakt en wat in feite enorm schadelijk is voor het milieu. Plan een weekend in waar je je huis verbouwd en alle schadelijke spullen en handigheidjes weggooit. Ook dit kun je op een efficiënte, duurzame manier doen! Huur een bouwafval container zodat je in één keer het juiste afval kunt weggooien. Door een container te huren weet je dat je afval op de goede plek terechtkomt en in sommige gevallen gerecycled kan worden.

Maak het onderwerp bespreekbaar in je omgeving

Weet je van je vrienden dat zij duurzaamheid ook belangrijk vinden en dat ze hier ook hun eigen bijdrage in willen leveren? Maak het onderwerp bespreekbaar. Deel wat je zelf al hebt gedaan en nog wilt doen. Vraag ook rond wat de rest van je vrienden al doet of zou willen doen en kijk eens of je samen nog meer kunt betekenen voor het verbeteren van onze planeet. Zo kun je je eigen ervaringen ook delen op social media om meer mensen aan te spreken hetzelfde te doen.