Automatisering en het verbeteren van betrokkenheid

Het organiseren van evenementen zonder speciale event planning software kan veel extra werk en frustratie opleveren. Regelmatig krijgen we van eventmanagers die hun hele evenementenorganisatie afhandelen met tools als Excel en Word de vraag: “Vereenvoudigt een event planning software ons dagelijks werk?”. Laten we uitleggen waarom het zo’n nuttig hulpmiddel is.

Functies die uw inspanningen voor e-mailverkeer automatiseren, samen met uw betalingsverwerking en het bijhouden van registraties, houden uw evenementpersoneel gefocust op de meer creatieve, belangrijke en interessante aspecten van het samenstellen van een evenement. Door documenten digitaal bij te houden, wordt ook het aantal menselijke fouten verminderd dat in realtime problemen kan veroorzaken. Uw personeel is niet van plan een nummer verkeerd in te typen of een naam verkeerd te spellen – het gebeurt gewoon! Door het proces te automatiseren, wordt dit probleem voorgoed opgelost. Je kunt uw follow-upproces ook automatiseren – bedankmails worden nu met slechts een paar klikken naar uw hele publiek gestuurd.

De juiste event planning software zal je helpen uw betrokkenheid bij leden exponentieel te verbeteren. Je kunt de gesprekken van uw sociale mediaplatforms gemakkelijker samenvoegen en ze ordenen in segmenten van de trends die je tegenkomt. Je kunt uw online en offline doelgroepen verbinden in een meer gestroomlijnde trechter die helpt om een grotere opkomst en een gerichter profiel te garanderen.

Snapshots

Door uw outreach- en intakeprocessen te automatiseren, kan uw organisatie momentopnamen maken van gebeurtenissen terwijl ze plaatsvinden. Met de juiste event planning software kunt je gemakkelijk zien welke van uw beoogde potentiële klanten zich al hebben geregistreerd, wie een extra push via e-mail nodig heeft en wie het meest waarschijnlijk aanwezig zal zijn op basis van eerdere gegevens. Je kunt het geldspoor ook heel precies volgen, zodat het de persoonlijke ervaring die je uw leden biedt niet wegneemt.

Professionaliteit

Event planning software ondersteunt een professioneler proces. Zoals eerder vermeld, zorgt de automatisering van uw softwarepakket voor alle tijdrovende mechanische onderdelen van het evenement. Uw personeel kan alle problemen aanpakken die een echt menselijke aanpak vereisen – de eenmalige problemen die onverwachts optreden en grotere problemen veroorzaken als ze niet snel worden afgehandeld door een professionele probleemoplosser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *